Exposities

==========================================

Open Atelierdagen NO-Veluwe 2019

Cultuur en natuur in De Oener Kijktuin.
Dit jaar doet Miep Offenberg, eigenaresse van De Oener Kijktuin, voor de 4e keer mee aan de Open Atelier Dagen (OAD) Noordoost-Veluwe. Deze OAD zijn van vrijdag 4 t/m zondag 6 oktober van 12.00 tot 18.00 uur. Informatie zie www.openatelierdagen.nl
Miep schildert heel veelzijdig met acryl op linnen en vaak ook met structuur. Veel vrouwenfiguren, maar ook abstract. Kleurrijk of juist alleen aardetinten. Maar vooral stoer.
De afgelopen jaren waren een groot succes. Mede doordat de Kijktuin betrokken werd bij de kunst. De schilderijen waren her en der verspreid in de tuin geplaatst wat natuurlijk een heel apart gezicht was. We hopen dat we dat dit jaar, als het weer meewerkt, ook kunnen doen. 
Vanzelfsprekend is de tuin tijdens deze dagen vrij toegankelijk. Een mooie gelegenheid om naast de kunst ook de tuin te bewonderen. We zijn blij dat we deze dagen de Ampelopsis Glandulosa Maximowiczii kunnen aanbieden (zie de foto). Deze klimmer met trossen besjes in allerlei kleuren is moeilijk te verkrijgen, dus zolang de voorraad strekt en voor een leuke prijs is hij bij ons te koop. Daarnaast natuurlijk nog meer aparte planten en bijzondere tuindecoraties.
Het adres is Grote Weteringdijk 14 in Oene. U bent van harte welkom op één van de open dagen. 

Ampelopsis Glandulosa Maximowiczii

==========================================

Open Atelierdagen NO-Veluwe 2018

Cultuur en natuur in De Oener Kijktuin.
Dit jaar doet Miep Offenberg, eigenaresse van De Oener Kijktuin, voor de 3e keer mee aan de Open Atelier Dagen (OAD) Noordoost-Veluwe. Deze OAD zijn van vrijdag 5 t/m zondag 7 oktober van 12.00 tot 18.00 uur (meer informatie over de OAD vindt u op hun website www.openatelierdagen.nl).
Zij schildert heel veelzijdig met acryl op linnen en vaak ook met structuur. Veel vrouwenfiguren, maar ook abstract. Kleurrijk of juist alleen aardetinten. Maar vooral stoer.
Vorig jaar was het een groot succes. Mede doordat de Kijktuin betrokken werd bij de kunst. De schilderijen waren her en der verspreid in de tuin geplaatst wat natuurlijk een heel apart gezicht was. Bij mooi weer zullen we dat dit jaar weer doen.  
Vanzelfsprekend is de tuin tijdens deze dagen vrij toegankelijk. Een mooie gelegenheid om naast de kunst ook de tuin te bewonderen. Een kopje koffie of thee is natuurlijk gratis.
Het adres is Grote Weteringdijk 14 in Oene. U bent van harte welkom op één van de open dagen.

   

=========================================

Kunstmarkt Ootmarsum 2018

In Ootmarsum wordt jaarlijks in het laatste weekend van augustus een kunstmarkt gehouden. In 2018 (24 t/m 26 augustus) staan in het gehele dorp meer dan 225 kramen en tenten met kunstwerken van kunstenaars uit binnen en buitenland. Miep heeft ook een plaats op de kunstmarkt en staat daar met haar schilderijen. Als je naar Ootmarsum komt dan vind je Miep in één van de pagodetenten op het plein rond de kerk (standnummer 16). Meer informatie over de kunstmarkt vind je op hun website www.kunstinootmarsum.nl

=========================================

Expositie bielzenbeelden in de Kijktuin

Vanaf begin augustus tot half oktober hebben we weer een expositie van bielzen beelden in de tuin gemaakt door Jan Flierman. Jan heeft in het verleden al vaker bij ons in de tuin geëxposeerd. Kom gerust eens langs om de beelden te bewonderen.

=========================================

Buitenkunstig Gorssel 17 juni 2018 

Op 17 juni staat Miep met een kraam op de kunstmarkt in het centrum van  Gorssel. De markt is open van 11.30 tot 17.00 uur en is een jaarlijks terugkerende kunstmarkt. Miep staat daar met haar schilderijen en een aantal vogels van riviersteen, één van onze goedlopende tuindecoraties. Als je zin hebt kom je gezellig even langs.

=========================================

Denksportcentrum Apeldoorn-noord

Vanaf januari t/m maart 2018 is er een expositie in Denksportcentrum Apeldoorn-noord.  Adres is Sleutelbloemstraat 22 in Apeldoorn. Expositie te bekijken tijdens de openingsdagen en uren van het denksportcentrum. 

=========================================

Open Atelierdagen NO-Veluwe 2017

In 2017 doet Miep Offenberg, eigenaresse van De Oener Kijktuin, voor de 2e keer mee aan de Open Atelier Dagen (OAD) Noordoost-Veluwe. Deze OAD zijn van vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober van 12.00 tot 18.00 uur.

Miep schildert heel veelzijdig met acryl op linnen en vaak ook met structuur. Veel vrouwenfiguren, maar ook abstract. Kleurrijk of juist alleen aardetinten. Maar vooral stoer.

Vorig jaar was het een groot succes. Mede doordat de Kijktuin betrokken werd bij de kunst. De schilderijen waren her en der verspreid en op kleur bij de (bijpassende) planten geplaatst. Dit was natuurlijk ook mogelijk door het mooie weer. Al met al een compleet plaatje.

Vanzelfsprekend is de tuin tijdens deze dagen vrij toegankelijk. Een mooie gelegenheid om deze bijzondere bezoekerstuin te leren kennen.

Meer informatie over de OAD vindt u op hun website (klik hier).

Wij verwelkomen u graag op één van de open dagen.

===========================================

Kunstroute Ugchelen

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2017 exposeert Miep als gast-exposant met een aantal van haar schilderijen bij Jan en Ineke Flierman in Ugchelen. Het adres is:
Ugchelsegrensweg 5, 7339 CT Ugchelen.

De Kunstroute Ugchelen is een tweejaarlijks evenement van kunstenaars uit Ugchelen met als primeur dat u dit jaar in plaats van één dag nu twee dagen exposanten kunt bezoeken.
De route in Ugchelen wordt gehouden op zondag 1 oktober 2017 van 10.00-17.00u én bij een groot aantal deelnemers als extra dag ook op zaterdag 30 september tussen 10.00 en 17.00 uur.
U bent welkom bij meer dan 45 kunstenaars en hun gast-exposanten in ateliers, huiskamers, tuinen, scholen, horecagelegenheden en verzorgingshuizen, waar u van kunst kunt genieten en persoonlijk de kunstenaar kunt ontmoeten. Voor meer informatie kunt u klikken op Kunstroute Ugchelen.

============================================

Erve IJzerman

In Wapenveld bij Erve IJzerman (Kanaaldijk 63) exposeert Miep met 5 schilderijen van 7 t/m 17 april. Kijk even op de website van de Open Atelierdagen NO-Veluwe voor de openingstijden (www.openatelierdagen.nl). Erve IJzerman is een IJsselhoeve (rijksmonument) gebouwd in 1898. De hoeve heeft een hoge cultuurhistorische waarde en biedt een authentiek beeld van het leven in de eerste helft van de vorige eeuw.

De entree is gratis.

=============================================

Hotel Hoog Soeren

In Hotel Hoog Soeren is vanaf 20 maart 2017 een expositie van de schilderijen van Miep te bewonderen. Tegelijkertijd exposeert Jan Flierman een aantal van zijn beelden. Jan heeft enkele jaren geleden ook bij ons in de tuin zijn bielzen beelden geëxposeerd.

De schilderijen van Miep zijn te zien in het restaurant van het hotel. Je kunt daar genieten van eerlijke ambachtelijke gerechten of alleen van een bakje koffie met eigengemaakte taartjes. Als je daar in de buurt bent moet je beslist even gaan kijken.

Het adres is Hoog Soeren 15 (vlak bij Apeldoorn). Een mooie bosrijke omgeving.

 =============================================

Kunst in de steigers 2017

Op zaterdag 4 maart 2017 is er weer de jaarlijkse expositie “kunst in de steigers” in het Kulturhus in Oene. Miep is hier ook weer van de partij met een aantal van haar schilderijen.

=============================================

Kulturhus Epe

Vanaf 14 december 2016 tot en met 30 januari 2017 is er in het Kulturhus in Epe (Stationsstraat 25) een expositie van mijn schilderijen.
U kunt daar terecht tijdens de openingstijden van het Kulturhus; zie hiervoor ook hun website of bel naar 0578616775. 

 ============================================

Open Atelier Dagen NO-Veluwe 2016

Dit jaar doet ook De Oener Kijktuin mee aan de Open Atelier Dagen Noordoost-Veluwe. De eigenaresse Miep Offenberg schildert al vele jaren, maar is daar nooit mee naar buiten getreden. Pas sinds een paar jaar legt zij het accent op haar schilderwerk. Zij heeft geen herkenbare stijl maar is altijd aan het ontdekken. Net zoals zij de tuin regelmatig herinricht zo schildert zij ook. Steeds weer bedenken hoe zou het anders kunnen, maar vooral het gevoel voorop laten staan.

De Kijktuin heeft behalve schilderijen iets extra’s te bieden, namelijk de unieke locatie met de niet alledaagse decoraties en de vaste planten die je niet overal tegenkomt. Bovendien is de tuin deze dagen natuurlijk gratis en vrij toegankelijk.

De Open Atelier Dagen 2016 zijn op vrijdag 30 september, zaterdag 1 en zondag 2 oktober, dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur.

Kom je ook een kijkje nemen?

2016-09-16-19-32-16